تراریوم
تراریوم با اینکه شباهت بسیاری به گلدان های معمولی دارد اما ازدیدگاه نگهداری دارای تفاوت های زیادی می باشند. تراریوم به دلیل نداشتن حفره هایزهکش در کف توان دریافت آب زیاد از حد را ندارد و در مواردی که درب تراریوم بسته میباشد، آبیاری تا حد ماهی یکبار نیز به تاخیر می افتد.
1- بیش از حد آبیاری نکنید، اشتباهی که بیشتردارندگان تراریوم مرتکب می شوند آبیاری بیش از اندازه می باشد. روش مناسب بررسی شرایط خاک با انگشت گذاشتن روی خاک و احساس رطوبت و بهتر از آن مشاهده شکل کلی گیاهاست. در صورتیکه برگهای گیاه شما حالت افتاده و پژمرده به خود می گیرند زمان مناسب آبیاری است. آبیاری هرگز نباید طوری باشد که آب روی سطح خاک بایستد. در فواصل کوتاه استفاده از آبپاش های دستی برای ایجاد رطوبت در محیط نیز پیشنهاد می گردد.
2- گیاهان را هرس کنید، گیاهان داخل تراریوم نیز مانند گیاهان در گلدان برگهای تازه ایجاد می کنند و برگهای کهنه خود را از دست میدهند. پس در مواردی که برگهای خشک و پلاسیده را مشاهده می کنید آنها را بوسیله تیغی که سر یک نی نصب شده جدا کرده و به وسیله یک میخ که آن هم بر سر نی نصب شده خارج نمایید. بهتر است دست کمتر وارد محفظه شیشه ای گردد تا آسیبی به گیاهان واردنشود.
3- تراریوم را در نور مناسب قرار دهید، بیشترگیاهان مورد استفاده در تراریوم ها گیاهان آپارتمانی هستند که نیازمند نورغیرمستقیم اما کافی می باشند. بهترین جای نگهداری از آن ها نزدیک به پنجره و پشتپرده است تا از نور مستقیم خورشید هم در امان باشد.
4- هر روز تراریوم را بچرخانید، هر روز جهت تراریوم را 180 درجه نسبت به نور بچرخانید. گیاهان به دلیل خاصیت نورگرایی به سمت نور خورشید خم می شوند. اگر این چرخش روزانه انجام نشود گیاه خمیده و بد شکل میگردد.
5- از آب بدون کلر استفاده نمایید، آب آبیاری رابرای مدتی در ظرفی نگه دارید تا موادی مانند کلر از آن حذف گردد و سپس اقدام بهآبیاری نمایید.
6- به دمای آب توجه نمایید، همیشه از آب ولرمبرای آبیاری استفاده کنید. آب خیلی سرد یا خیلی گرم برای گیاهان مضر بوده و ایجاد استرس می کند.اینکه تراریوم باید درش بسته بمونه تنها در شرایطی اتفاق می افته که از تراریوم اتوماتیک و یا نیمه اتوماتیک استفاده کنیم که عمل تهویه رو خودش انجام بده . گیاه برای رشد نیاز به تهویه هوای مناسب داره و بسته بودن درب تراریوم مشکلاتی رو به وجود میاره .